1. Hjem
  2. Tømrerarbejde
  3. Svamp i huset

Zederkop Træ har mange års erfaring med udskiftning af trækonstruktioner, der er blevet nedbrudt på grund af svampeangreb. Har du fået konstateret svamp i huset, kan du derfor trygt ringe til os – vi rykker hurtigt ud og sørger for at udbedre skaderne med kyndig og professionel hånd.

Er din bolig blevet angrebet af svamp, så skal det angrebne træ i mange tilfælde fjernes og erstattes med nyt træ. Hvor store skaderne er, afhænger dog af svampetypen. Ægte hussvamp er den værste svampetype – særligt mod træ – da den nedbryder det totalt. Træet eller trækonstruktionen mister derved sin bæreevne, og det er derfor nødvendigt at udskifte det med nyt.

Er der forskel på råd og svamp?

Ja, det er der. Man skelner typisk mellem to slags svampeangreb – dem der vokser langsomt, og dem der – til gengæld – vokser lynende hurtigt. Foregår nedbrydningen langsomt, bør tilstanden betegnes som råd. Sker nedbrydningen hurtigt vil man betegne det som et svampeangreb. Et svampeangreb er uden tvivl værst for boligens trækonstruktioner, men råd kan over tid også udvikle sig til en reelt svampeangreb – så sørg for at holde øje med boligens træværk løbende.

Gode råd for at undgå svamp i huset

For at undgå svamp i huset er følgende råd en god idé at have for øje:

  • Sørg for at tjekke boligen for tegn på fugt, råd og svamp en gang om året. Husk at foretage tjekket både indendørs, udendørs og i skjulte konstruktioner.
  • Hold øje med om der opstår vandskader på badeværelset eller andre vådrum i boligen.
  • Se efter utætheder i boligens tag og facade.
  • Husk at have en god ventilation og luft ud i boligen dagligt.
  • Hold et vågent øjemed bygningsdele i forbindelse med ombygning og tilbygning.
  • Sørg for at boligen bliver rengjort jævnligt.

Har du fået konstateret svamp i boligen?

Hvis uheldet alligevel skulle være ude, og du har fået konstateret svamp i boligen, så kan du få Zederkop Træ til at hjælpe dig med at udskifte det træ, som er blevet angrebet. Vi er mange års erfaring og ekspertise med fx udskiftning af tagkonstruktionen, som er blevet udsat for et alvorligt svampeangreb.

Ønsker du at blive kontaktet?

Hvis du udfylder dit telefonnr. og trykker på 'Bliv kontaktet', så sørger vi for at ringe dig op.