1. Hjem
  2. Glarmester, tømrer og facadespecialist i Ishøj
  3. Nye vinduer
  4. Lyddæmpende glas

Lyddæmpende glas

Zederkop har mange års erfaring og ekspertise med støjdæmpning og  lyddæmpende glasløsninger.

Vi leverer støjreducerende glas til både privatpersoner og erhverv. Støjreducerende glas kan være en nødvendighed, hvis boligen ligger tæt på fx en togbane eller motorvej, der forstyrrer husfreden. For virksomheder der oplever generende støj fra gaden, byliv og tung trafik, er lyddæmpende glas også en glimrende løsning, som sikrer, at de ansatte får den nødvendige arbejdsro.

Hvad er lyddæmpende glas?

Lyddæmpende glas hører til kategorien sikkerhedsglas, men fremstilles forskelligt alt afhængigt af, hvor meget støj, det skal reducere. Nogle typer er lamineret glas med et særligt stykke folie, mens andre består af en dobbeltkonstruktion – en termorude og et stykke lamineret glas.

Hvordan er det muligt, at glas kan reducere støj?

Det kan være svært at begribe, men glas har faktisk de rette egenskaber til at reducere støj, og der kan skrues på forskellige parametre for at optimere den lyddæmpende effekt:

  1. Tykkelsen er meget vigtig – jo tykkere glasset er, desto tungere er det. Tungt glas gør, at det er svært for lydbølgerne at komme i svingninger.
  2. Støjdæmpningen bliver væsentligt forbedret, når konstruktionen består af to stykker glas, som ikke er lige tykke. Anvendes der to termoruder i samme tykkelse, opstår der svingninger af lydbølgerne, og støjen reduceres derfor ikke.
  3. Er ruden lamineret – to lag glas med et stykke folie imellem – vil støjen blive reduceret markant. Det er den særlige folie, som gør det meste af arbejdet.
  4. Er der behov for meget støjreduktion, vil en dobbeltkonstruktion være det ideelle valg. En sådan konstruktion består af en 2-lags termorude med god afstand mellem de to glas. Det er afgørende, at det ene er lamineret. Indvendigt monterer man en forsatsrude eller karm, der er isoleret fra termorudens karm – dette kan lade sig gøre ved hjælp af fx et afstandsstykke i gummi.
  5. Det er afgørende, at glasset er lyddæmpende, men for optimal effekt skal vindueskarmen også virke lydisolerende.
    Hvis vinduerne kan åbnes, er de knap så støjdæmpende. Ruder, der er fastmonteret i rammen og ikke kan åbnes, vil derfor være den optimale løsning, hvis målet er total støjreduktion.

Hvad med sollyset?

Glas med lyddæmpende effekt lukker af for udefrakommende støj, uden at det kommer til at påvirke sollyset. Glasset skærmer nemlig blot af for støjen, men heldigvis ikke for solen. Du får derfor stadig et lyst og luftigt resultat – dog uden generende støj fra trafik og det pulserende byliv.

Hvorfor skal du vælge Zederkop?

Vi har mange års erfaring med lyddæmpende glas, og vi tør godt love dig, at vi udelukkende forhandler produkter af den bedste kvalitet. Vi har gennem årene udført sikringsopgaver for både private og offentlige virksomheder – herunder ministerier, EDB-centraler, forsikringsselskaber og museer.

Vi producerer selv på eget værksted og står også gerne for monteringen.

Ønsker du at blive kontaktet?

Hvis du udfylder dit telefonnr. og trykker på 'Bliv kontaktet', så sørger vi for at ringe dig op.