1. Hjem
  2. Glarmester, tømrer og facadespecialist i Ishøj
  3. Hærdet glas

Hærdet glas

Hærdet glas anvendes som enkelt glas og i termoruder, hvor der er behov for glas med stor styrke. Denne glastype er yderst velegnet til sikkerhedsløsninger, da der skal rigtig meget til, før det går i stykker.

Hvornår anvendes hærdet glas?

Det kan anvendes til mange forskellige formål, men fælles for dem alle er kravet om en løsning, der er mere modstandsdygtig overfor temperatur og tryk end almindeligt glas. Hærdet glas hører inder under kategorien sikkerhedsglas.

Hvis glasset skulle blive ødelagt, er det konstrueret således, at det ikke volder de store personskader. Ved brud granulerer glasset og bliver til små uskarpe granulater. Når glas granulerer, bliver det således til små, næsten uskarpe glasstykker, hvorimod almindeligt glas ødelægges i spidse spyd.

Fakta om hærdet glas

Denne type glas er meget stærkere end almindeligt glas. En stykke hærdet glas på 5 mm har samme brudstyrke som et stykke uhærdet glas på 19 mm, så der er altså tale om glas, der er mere end dobbelt så sikkert mod brud.

Trykspændinger

Hærdet glas er i modsætning til almindeligt glas forspændt med trykspændinger i overfladen. Det betyder, at når det hærdede glas udsættes for tryk, vil trækspændingerne forhindre glasset i at blive ødelagt med det samme. Der skal et større tryk til, før glasset begynder at granulere.

Tåler store forskelle i temperatur

Hærdet glas er ikke bare modstandsdygtigt overfor tryk, men også temperaturforskelle. Glas, som er hærdet, kan tåle op til ca. 250 grader, mens almindeligt glas tåler temperaturforskelle på op til cirka 40 grader.

Zederkop anvender denne type glas til løsninger, der kræver ekstra fokus på sikkerhed, brud og temperaturforskelle. For eksempel er det en rigtig god idé at montere glas, der er hærdet i butiksfacader og indgangspartier, hvor mange mennesker passerer dagligt.

Ønsker du at blive kontaktet?

Hvis du udfylder dit telefonnr. og trykker på 'Bliv kontaktet', så sørger vi for at ringe dig op.