1. Hjem
  2. Glarmester, tømrer og facadespecialist i Ishøj
  3. Brandglas

Brandglas

Stilles der krav om beskyttelse mod flammer og røggasser, er brandglas det rigtige valg. Brandglasset er nemlig konstrueret sådan, at det kan beskytte mod brand og brandspredning.

Hvornår er brandglas nødvendigt?

Visse bygninger er omfattet et særligt reglement, som kræver, at:

”bygninger skal opføres og indrettes, så der opnås tilfredsstillende tryghed mod brand og mod brandspredning til andre bygninger på egen og på omliggende grunde. Der skal være forsvarlig mulighed for redning af personer og for slukningsarbejdet. Brandsikkerheden i bygningen skal opretholdes i hele bygningens levetid”.

For at imødekomme dette krav skal der monteres brandglas i alle vinduer, således at der opnås beskyttelse mod brand samt eventuel brandspredning.

Brandglas hører inder under kategorien sikkerhedsglas.

Brandglas fra Pilkington

Zederkop forhandler blandt andet brandglas fra Pilkington. Her kan du vælge mellem Pilkington Pyrostop®, Pilkington Pyrodur® eller Pilkington Pyroclear, som alle hører under kategorien brandbeskyttende glas.  Dog er der blandt andet forskel på, hvor høj varme de tre produkter tåler, og det er derfor afgørende at vælge det, der overholder de krav, som reglementet beskriver.

Pilkington Pyrostop®

Denne type brandglas stopper i princippet al den varmestråling, som opstår i forbindelse med en brand. Pyrostop® er lavet af lamineret flerlagsglas, som udvider sig, når det udsættes for høj varme i forbindelse med en brand. Mellem lagene af glas dannes der en opak, uigennemsigtig barriere og det er den, som beskytter glasset fra at gå i stykker. Så længe der er mellemlag tilbage, bliver temperaturen ikke højere end 100 grader (på den side af glasset, hvor branden er).

Pilkington Pyrodur®

Her har vi også at gøre med et lamineret brandbeskyttende glas, som også begrænser varmstrålingen fra en brand.

Pilkington Pyroclear®

Pyroclear® er specialhærdet brandglas, som forhindrer spredning af flammer og røggas. Denne glastype forbliver intakt, når temperaturstigningen sker relativt langsomt. Derfor anbefales det ikke at anvende Pyroclear® glas, når der er risiko for hurtig temperaturstigning som fx ved brandgaseksplosion. Hærdet glas, som udsættes for meget høj varme, taber sin forspænding, og når det sker, kan det ikke længere anses som personsikkert. Glasset vil granulere, og der dannes dermed åbninger, hvor branden kan trænge igennem og sprede sig forholdsvist hurtigt.

Er du i tvivl om, hvilket brandglas du skal vælge? Så anbefaler vi dig at kontakte os, så vi kan hjælpe dig sikkert gennem processen. Udover Pilkington forhandler vi også andre mærker, som egner sig til beskyttelse mod brand.

Ønsker du at blive kontaktet?

Hvis du udfylder dit telefonnr. og trykker på 'Bliv kontaktet', så sørger vi for at ringe dig op.